
Lapis Lazuli
Lapis Lazuli Kimyasal Formülü : (NaCa)8 (SO4 SCl)2 / (AlSiO4)6 + Fe, K, OH, CO3 + (Be,Mg)
Doğadaki taşların arasında saf olmayan taşlardan biri olarak Lapislazuli, kirecin mermere dönüşmesi esnasında oluşur ve bir kükürt içerikli sodyum alüminyum silikattır.
Ayrıca bileşiminde mutlaka diopsit, kalsit, pirit gibi başka mineraller de vardır. Dünyanın en değerli taşlarından biri olma özelliğine sahip olan bu taş, her zaman mavidir, ancak rengin yoğunluğu çıkarıldıkları bölgelere göre farklılıklar gösterir.
Fiziki ve ruhsal güçlerimiz arasında denge oluşturur. Öncelikle troit bezinin sağlıklı çalışmasını sağlar ve diğer değişik hormon bezleri üzerinde de çok etkilidir ve onların aktivitesini yükseltir. Solunum yolları, yemek borusu, gırtlak ve bademcik hastalıklarında da etkin olarak kullanılması tavsiye edilir. Ayrıca işitme bozukluğu, görme bozukluğu, sindirim bozukluğu, uykusuzluk ve sürekli tekrarlayan yüksek ateş için de uygun bir taştır. Küçük çocukları korkulardan ve solunum yolu rahatsızlıklarından korur. Hamile kadınların düşük yapmasını önler. Kemikleri güçlendirir. Tansiyonu düşürür ve dengeler. Sakinleştirici özelliği en bilinenidir, bu özelliği ile kaygıları giderir, krampları çözer, baş ağrısında, adet dönemi ağrılarında ve eklem ağrılarında da önemli bir yardımcıdır. Cilt hastalıklarını iyileştirici etkisi de vardır. Suyu hazırlanıp, cilt hastalıklarında kullanılabilir.
Damardaki tortuları çözerek, kalp krizi riskini de oldukça düşürür.
Zihni berraklaştırır ve gerçek bilgiye ulaşmaya yardımcı olur, bakış açısını genişletir. Melankoliyi (aşırı hüznü, neşesizliği) ve depresyonu (ruhsal çöküntüyü) ortadan kaldırır.
